Forum Sojuszu "Mroczni Drwale"

Opis forum

#1 2012-03-05 16:43:29

suchythc

Użytkownik

Punktów :   

propozycje dodatkow do gry

Piszcie tu co chcieli byście żeby było zmienione wprowadzone do gry:) jak uzbiera się jakaś dłuższa lista to prześlemy do suportu:)

#2 2012-03-06 14:46:51

InnocentyIII

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: propozycje dodatkow do gry

- "wiadomości wysłane";
- oddalenie kamerki, żeby był widok na całe miasto;
- możliwość chwilowego obrócenia kamery tak, by można było zobaczyć np. co jest za budynkami (jak działało np "delete" w Warcraft III). Jak rozbudowywałem miasto i robiłem dróżki to za budynkami ich nie widać i "na czuja" się je robi;
- opcjonalnie: dodanie 2-3 budynków w kolejce do budowania;
- opcjonalnie: dodatki, za ściągnięcie nowego gracza, który się zarejestruje z danego linku, nagrodą by mogło być np. 3szt złota

póki co to chyba tyle ode mnie, jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy to dam znać

InnocentyIII

Ostatnio edytowany przez InnocentyIII (2012-03-06 14:49:04)

"Nie znać historii to być zawsze dzieckiem."

#3 2012-03-09 09:08:45

Arondight

Nowy użytkownik

Punktów :   

InnocentyIII napisał:

- możliwość chwilowego obrócenia kamery tak, by można było zobaczyć np. co jest za budynkami (jak działało np "delete" w Warcraft III). Jak rozbudowywałem miasto i robiłem dróżki to za budynkami ich nie widać i "na czuja" się je robi;

za dużo roboty by z tym mieli ;] wydaje mi się, że łatwiejsze byłoby zmajstrowanie przez nich 'podglądu schematycznego' [do pomocy przy budowie]... niż dorysowanie jeszcze 3 widoków

InnocentyIII napisał:

- opcjonalnie: dodanie 2-3 budynków w kolejce do budowania;

jeśli to zrobią to będzie prawie na pewno płatne

A ode mnie to dodałbym:
- lvl budowanego budynku [w górnym prawym rogu, po kliknieciu 'budowanie']
- wieże na rogach muru [oczywiście nie na starcie ] z możliwością wrzucenia tam kuszników czy innych maszyn do obrony
- dla ludzi z mocniejszymi kompami możliwość włączenia jakiegoś 'życia' w mieście [spacerujących ludzi etc.]

..i nie wiem co jeszcze jak coś mi do głowy wpadnie to dopiszę

Ostatnio edytowany przez Arondight (2012-03-09 09:12:07)

"Wychowali mnie ludzie ale nie znaczy to, że jestem głupcem."

#4 2012-03-17 08:21:49

nowak080

Nowy użytkownik

Punktów :   

-Możliwość wyłączania czatu sojuszu
-Kopalnie żelaza powinny dawać więcej surowca na godzinę
-W rankingu powinno dać się podejrzeć gracza, jego stolicę, posiadane miasta, punkty, sojusz - wszystko z menu rankingu, poza tym powinien być obszerniejszy i obejmować wszystkich graczy którzy nie są spod białej flagi.
-Miasta nieaktywnych graczy powinny robić się opustoszałe z biegiem czasu i możliwe do zajęcia
-Możliwość zrobienia własnego dowódcy którego będzie można rozwijać wraz z przebiegiem stoczonych bitew.
-Rozbudowanie animacji podczas bitw - skoro potrafią zrobić kiwającą flagę i palące miasto, to niech zrobią animację walki
-Więcej opcji w sklepie do kupienia za srebro
-Handlarz NPC srebro-surowiec surowiec-srebro (żeby te srebro miało zastosowanie)
-Zamiast żywności dla wojska, żywność dla mieszkańców miasta, a żołd (srebro) dla woja podczas przemieszczania się.
-Możliwość wyboru detali gry, coś al'a "słaby komputer" "dobry komputer", te animacje i inne pierdoły by tutaj się zmieniały.
-optymalizacja gry, żeby tak nie muliła
-Tak jak kolega wyżej, wieże na rogach muru od 5 poziomu.
-Chaupy  mogą pomieścić więcej ludności (1 mieszkaniec = 2(3) szt żywności na godzinę)
-Osobne ograniczenie dla wojska i wozów kupieckich
-Szczegółowy opis statystyk jednostek

na razie to tyle życzeń.

#5 2012-03-17 21:49:56

Arondight

Nowy użytkownik

Punktów :   

nowak080 napisał:

-Możliwość wyłączania czatu sojuszu

dobry pomysł, ale dodałbym: chat jako wysuwany pasek [jak ten z budynkami, a nieluźne okno jak jest teraz] i dał z zakładkami [np. 'sojusz', 'priv']

nowak080 napisał:

-optymalizacja gry, żeby tak nie muliła

to chyba obowiązkowo :F

hmm... i tak wpadło mi: możliwość produkcji zwiadowców - wysyłanych w wiadomym celu.. ale może bez dowódców(?)

"Wychowali mnie ludzie ale nie znaczy to, że jestem głupcem."

#6 2012-03-18 11:08:36

nowak080

Nowy użytkownik

Punktów :   

Nom bez dowódców takich szpiegów można by wysyłać, do ogarnięcia wojska, surowców i poziomu budynków.

#7 2012-03-23 06:19:19

InnocentyIII

Nowy użytkownik

Punktów :   

Połączenie czatu sojuszu z paktowym.
Np. by wypowiedzieć się na sojuszu piszemy normalnie, a żeby napisać do całego paktu to poprzedzić pierwszy znak znakiem "@". Automatycznie można by było dodać wysłanie wiadomości do całego paktu.

"Nie znać historii to być zawsze dzieckiem."

Stopka forum

RSS